tomi77 je napisao/la:evo, dok ne budem u mogućnosti ovdje otvorit novu temu, samo bih nešto prokomentirao..
kupio je jedan prijatelj novi receiver (da ne reklamiram marku) i isti ima i mrežbi priključak. čovjek sve priključi isprogramira i nakon dan-dva slušanja kaže da mi je zvuk radio prijema putem net-a dosta bolji od staromodnog "zračnog" prijema. e sad, jasno je da zrak ima svojih ograničenja, ali bi trebala biti manja od višestrukog kodiranja zvuka koji ide putem žice?
Čovjek nije od jučer, zato me ovo i zaintrigiralo (inače živi u Zg, pa recimo da je pokrivenost FM područja dobra).
Nije mi vrag dao mira pa sam nazvao jednog čelnog čovjeka tehnike HRT-a, koji je isto rekao da je to malo vjerojatno (da ne kažem nemoguće).
Jel imate vi kakva iskustva? Jel vrijeme (nakon kiksa s DAB-om) da se FM tuneri lagano odlože u muzej?
Principijalno , analogni bi trebao da bude bolji zvuk , ali iz nekih nepoznnatih razloga /

/ internet ipak radi bolje .
Predpostavljam da je to samo zbog toga što se sa analognim ima ograničen izbor stanica , dok kod interneta se imaju hiljade stanica i od tog broja se uvek nađe neka koja po "repertoaru" radi dobro ......jedan od fenomena percepcije kaže sledeće ......ljudski mozak je u stanju da gotovo do detalja rekonstruiše neku poznatu melodiju ako ona loše zvuči ....sasvim je dovoljno da vam se sviđa i niko ne pravi problem oko kvaliteta
PS preporučujem instalaciju KODI-a .....ima makar 100.000 radio stanica , podeljenih po državama , etnitetima , žanrovima i svemu što vam padne na pamet .