Što se radi ovih dana...

Re: Što se radi ovih dana...

PostPostao/la mulin » 13 ožu 2016, 20:44

dolazim po pojacalo odma sutra.ne mogu docekat,osjecam se ka malo dite :lol:.inace vec sam bija kod zokija i pojacalo zvuci fantasticno.hvala zoki majstore :hail: :hail: :hail:
mulin

PostPostao/la zbotic » 13 ožu 2016, 20:53

Imamo bolji kvadratić nego original. Ja na 10kHz nisam niti gubio vrijeme mjereći :lol:

http://www.stereophile.com/content/dart ... fks2gPm.97
zbotic

PostPostao/la zbotic » 13 ožu 2016, 22:32

elvis je napisao/la:Samo da prijavim kako sam konačno skockao klonove LS3/5a. Trajalo je bar dvije godine he he he. Hvala Zmajzu za kutije, odlične su. Na prvo slušanje malecki su odlični. Bez obzira što visokotonac nije T27 već Vifa (čitaj bolji), a što ipak znači da to nije 100% LS zvuk, bez obzira na to vrlo brzo skužiš kako se radi o zbilja zanimljivim zvučnicima, iznimno muzikalni, i na opće iznenađenje basa im i previše. Glavni adut dakako srednji, brasevi fantastično zvuče. Još je malo igre oko čičaka, maske, eventualno stalaka i to je to. Još jedan vintage bombon. :)

Edit: zaboravih reći da sam kutije isprobavao sa baomm. Bez greške to tjera batomm, no ovo bi moglo tjerati i značajno snagom slabije pojačalo. Mota mi se po glavi da bi se ovo moglo sljubiti sa nekim SE cijevnim ampom od 10+ watti i pravilno dimenzioniranim izlaznim trafom, pa bi rekao da je KT88 odlična kandidatkinja. Čisto kad je vintage neka tako bude 100%. razmišljam o nekakvom setupu za konobu u Malom Lukoranu, pa je to za sada ta kombinacija, no treba diyati hebiga :).

Koji driveri su unutra?
zbotic

PostPostao/la elvis » 14 ožu 2016, 09:27

Bass srednjetonac je točno kako treba Kef B110A, a visokotonac je Vifa D19TD 06 08.
elvis

PostPostao/la zbotic » 16 ožu 2016, 08:02

zbotic je napisao/la:
elvis je napisao/la:
zbotic je napisao/la:Dok forum šuti, velike pošiljke prihajaju....

Privitak paket1.jpg više nije dostupan.

Gdje nabavljaš ove Sanyo c 55 bonbone od preampa. Ako naletiš na još neki, javi. :)

Hahaha, danas stiglo. Preamp ima neki problem ali to riješim za jedno popodne. Amp je izgleda ispravan. Nažalost estetski je u lošem stanju, a u transportu su mi dodatno razbili jednu bočnicu na preampu. Stiglo preko Ebaya iz Irske.

Mislim da će na osvježavanje, obnovu i prekutijavanje u novo ruho.

Privitak sanyo.jpg više nije dostupan.

Sanyo iz prethodne priče popravljen. Lijepo radi, a dobro je i to što je ostatak u originalno dobrom stanju.
Slijedi napraviti nešto sa šasijom koja je ulupljena, plastika slomljena, a nakon toga refresh.

sanyc55.jpg
sanyc55.jpg (96.22 KiB) Pogledano 8297 put/a.
zbotic

PostPostao/la zbotic » 16 ožu 2016, 08:39

U ovakvom stanju rješavam ga se za 800 kuna, ako se netko hoće sam zabavljati. Upute za refresh i upgrade besplatne :)
zbotic

PostPostao/la mulin » 17 ožu 2016, 00:40

inace ovakav sanyo preamp kod mene svira vec 2 dana u kombinaciji sa dartzeelom i mogu rec da je izvrstan(detaljan,zvucna slika) a za dartzela ne moram ni govorit,moja preporuka svima koji ga nisu slušali.pošto je stiga dartzeel sve sam lipo pokupija i odnija natrag u betonsku sobu na slušanje tj testiranje.ka šta sam pisa u prethodnima postovima u toj sobi je vec druga pisma.sa ovim zvukom bi bija zadovoljan do kraja života i to bez šiljaka ispod zvucnika.isproba sam thule ia 150b kao preamp ali se sanyo pokaza dosta bolji.također sam isproba kombinaciju thule pojacalo i thule cd da se prisjetim kako je to prije sviralo jer od toga je prošlo skoro 2 god.ta je kombinacija također svirala odlicno tako da me sjecanje dobro služi.još jedan put hebenti knauf i ko ga je izmislija :evil: .za koji dan cu stavit video kako to svira
mulin

PostPostao/la zbotic » 17 ožu 2016, 13:21

Zvati ću te za nositi namještaj kada budem selio :)
zbotic

PostPostao/la elvis » 17 ožu 2016, 15:53

Hebiga ne bi bilo u duhu DIYa da u sistem stavim tvornički preamp, ovaj moj koji je sada nije skupio ni 12 mjeseci da je u sustavu :).

Kada smo već kod tvorničkih stvari, prijatelj iz ZD prodaje nešto od Sonya, pa evo za razmisliti ....
Amp Sony TA N90 ES i pripadajući preamp TA E90 ES, uz to daje i B&W DM602, te Marantz CD player, no taj traži novi pickup, znači neispravan, no zvučnici i taj markantz su zapravo na poklon ako se kupi one Sony uređaje. Ako sam dobro shvatio postoji problemčić na potu preampa, zna prekidati, no uvjeren sam da je to samo hladan lem. Početna cijena je 6k kuna, ni malo ni puno, pa eto info je tu. Zainteresirane povežem direktni sa frendom, a mogu biti i posrednik, svejedno :).
Privitak/ci
image.jpeg
image.jpeg (146.1 KiB) Pogledano 7868 put/a.
image.jpeg
image.jpeg (132.62 KiB) Pogledano 7868 put/a.
image.jpeg
image.jpeg (138.82 KiB) Pogledano 7868 put/a.
image.jpeg
image.jpeg (146.42 KiB) Pogledano 7868 put/a.
image.jpeg
image.jpeg (130.95 KiB) Pogledano 7868 put/a.
elvis

PostPostao/la zbotic » 17 ožu 2016, 17:24

Je li se čovjek možda bavi proizvodnjom brodova ili tako nešto?
zbotic

PrethodnaSljedeća

Natrag na Offtopic

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.